Engsletta borettslag i Oslo har HjemKraft.

Borettslaget ligger i Groruddalen, har 454 leiligheter fordelt på 17 bygg med totalt 52 oppganger. Siden år 2000 har Engsletta benyttet HjemKraft og de fordelene felles-måling av strøm har gitt.

- Vi er godt fornøyd med ordningen, og kommer til å fortsette med HjemKraft så 
lenge vi har mulighet, sier Solfrid Berntsen, driftsleder i Engsletta borettslag.

Oversikt og besparelser

De ble klar over ordningen gjennom dialog med OBOS, og syntes dette så veldig gunstig ut. Generalforsamlingen vedtok enstemmig å gå inn for HjemKraft.

- Vi valgte en akontoløsning. En av fordelene er at beboerne får samlet alle kostnader, inkludert strøm, på én faktura. Dette gir god oversikt og forutsigbarhet. Den største gulroten er likevel besparelsene HjemKraft gir. Spesielt i redusert nettleie gjennom fellesmålere. For oss er det snakk om store besparelser, sier Berntsen.

Fungerer bra

Fra beboerne har hun fått tilbakemeldinger om at det er moro å kunne følge sitt eget forbruk på internett.

- Generelt har det vært veldig stille fra beboerne om strømutgiftene etter at vi gikk over til HjemKraft. Det tar vi som et godt tegn på at de er fornøyde. Min erfaring er at de synes ordningen fungerer bra, sier Berntsen.

Vil fortsette

Fra år 2016 har myndighetene bestemt at nye strømmålere skal være installert i alle boenheter i landet. Dette kan bety slutten for HjemKraft.

- Vi synes det er synd at myndighetene har kommet med dette kravet, da vi er godt fornøyd med ordningen vi har. Vi kommer imidlertid ikke til å installere nye målere og gå vekk fra HjemKraft før vi må, sier Berntsen.

Utsatt frist

Olje- og energidepartementet har utsatt fristen for å installere nye strømmålere til 1.januar 2019. Det betyr at borettslag som ønsker det kan beholde Hjemkraft lenger enn først antatt.