Skap glede av en pakke ringblomstfrø - fargeklatt på balkong, i stue og i salaten!

Frøpakken med ringblomster du fikk fra oss kan gi liv og glede både ute og inne i sommer. Vi har snakket med vår lokale Norgesmester i blomsterdekorering Anne Kine Opstad Pettersson i Molde som deler sine beste tips.

«Dyrk frem ringblomster fra frø i blomsterkasser. Plukk dem for å pynte opp inne, og bruk dem i salaten - de er faktisk spiselige!» 

3 tips for å lykkes med plantingen

Ringblomsten er en meget villig ettårig plante som er enkel og dyrke frem fra frø. Her er Anne Kines tre viktigste tips:

  1. Så frøene i blomsterkasse, men ikke for tett; plantene må ha plass til å utvikle seg
  2. Jorda må være veldrenert og ikke for næringsrik. Noen steiner eller lecakuler i bunnen under jorda sikrer drenering
  3. Ringblomstene vil ha jevn fuktighet. Pass på å vanne etter behov

«Alle kan få hjemmet til å blomstre»

Anne Kine er ikke tung å be når vi utfordrer henne på hva vi selv kan gjøre noe med av blomster og pynteting i vårt eget hjem. 

«Lag grupper av blomster og skap samspill»

Anne Kine er tilhenger av å samle ting, sette vaser og pyntegjenstander i grupper, og ikke spre de utover. 

«Mengder av blomster er flott når de er samlet! Men også en enkelt ringblomst i en rett vase kan være blikkfang. Da får øyet få noe å hvile på.»

«Vær nysgjerrig og eksperimenter»

Anne Kine er uredd med form og farge, med komposisjoner og teknikker. Hun utfordrer oss på å være nysgjerrig og prøve. «Finn nye løsninger som ikke har vært prøvd ut før og bruk andre teknikker enn det som forventes.» 

Hun har lykkes med nettopp det, som et eksempel forteller hun om da hun dyppet furunåler i magnetmaling og slapp de ned på ei magnettavle. «Det ble et ganske tøft uttrykk, med nålene som stod rett ut!»

Merittert i form og farge

Anne Kine er ingen hvem som helst som uttaler seg. Titlene fra konkurranser innen blomsterdekorering er mange og kreativiteten stor hos denne dama, som eier og driver blomsterbutikk i Molde og nabokommunen Fræna. 

«Da drømmen om å bli klesdesigner bleknet etter besøk på designerskolen, dukket mulighetene til å utvikle det kreative innen blomster og dekorering opp». 

Som ung lærling kom talentet tidlig fram da hun allerede i 1997 gikk seirende ut som Norgesmester og danket ut erfarne konkurrenter med fagbrev. Dette inspirerte, sier Anne Kine, som drev blomsterbutikk i Bergen i 10 år før hun igjen ble «fanget» av Romsdalsfjella og Moldefjorden - midt i Istad Kraft sitt strømproduksjonsområde.

Vi gratulerer Anne Kine og kollega Åslaug Nevstad Hildre med en fantastisk 6. plass i VM i blomsterdekorering som ble arrangert i Berlin 11-13 juni!